Celcom Customer Service is sucks!

bila customer service gagal selesai/’troubleshoot’ masalah yang dihadapi oleh pelanggan…siapa harus dipersalahkan?? pihak majikan kerana gagal beri ilmu secukupnya kepada staf…atau staf yang malas nk belajar ilmu baru atas inisiatif sendiri dan hanya tunggu majikan suap baru nk belajar……dalam kes ini saya merujuk kepada CELCOM……TQ

saya post the above as my FB status

some reply that i received
1.”Aku hangin dengan Celcom dari minggu lepas lagi…! Aku complain pasal broadband connection yang ntah hapa-hapa. Signal, kejap ada, kejap takda, macam chipsmore. Dia pun suruh aku godek sini-sana. Dan last sekali dia bagitau.. “Encik Hasrul, wireless broadband memang macam ni. Kalau hard wire tu ok la”.

Habih apa jadahnya suruh aku godek sana-sini? Bodoh punya CS.”

2. “aku ingakan aku sorang je jadi mangsa celekom nie… korang pun sama gak… my respond was, “mungkin tpt cik tu, coverage tak bagus sgt.” Kenapa masa memula register, tpt aku nie lah yg top5 BB sepantas kilat. bila tanya CS, jwpn diaorg, “sbntar ye Cik, sy samb kan Cik ke….” aku pun menunggu sampai tahun depan utk disambkan!!!”

3. “OH MY GOD!! I HAD EXACTLY THE SAME ARGUEMENT WITH ONE CELCOM SUPERVISOR ON ITS 1111 LINE LAST NIGHT!!
Sorry..just had to respon to this..I dont understand Celcom..what’s their custommer service all about?? Please wake me up cos they are behaving worse than government agencies..its like WE ARE ASKING MONEY FROM THEM!! Nways..yaa..I’m going to also blast this on my profile! Thanks ;-)”

4. “there are endless of horror stories of Celcom’s Customer service and yet the “Majikan” make dunno”

5. “That’s ‘the’ problems Peter. I assume there’s hundreds (if not thousands) of complaint by customer. Yet ‘the boss’ just bersikap ‘tidak apa’!

Sucks.. real sucks..!

I’m thinking of shifting my Inet connection to Streamyx. Forget about mobility.”

mmg celcom is sucks!

2 Comments

Filed under Uncategorized

2 responses to “Celcom Customer Service is sucks!

  1. sengsang

    ermmm…sumtimes org yg nk guna bbd tuh sendirik yg kena tau cara nk guna…jgn ckp pung pang pung pang walhal diri sendirik yg bodow pastu nk sombong lak…sb aku guna celcom bbd xde poblem pon…CSR tuh pn bkn robot or machine yg bole igt suma menda..aku xslhkan dorg…sblm jadik cust bbd tau la dulu sedikit sebyk pasal bbd ni..jan tau nk connect trus serve intnet serve porno tp bila slow bila da disconnect nk hangin sb da potong stim…
    ahahahaa…i luv celcom…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s