dari kk ke kuching

naik MASWINGS ke kuching..tapi transit di Sibu..

satu flight ngan aku ialah Anwar Ibrahim dan Jeffry Kitingan..

aku pun bagi salam dan bertanya khabar dengan Anwar Ibrahim (DSAI) sambil bagitau nama arwah ayah..

alhamdulillah…dia ingat lagi….

aku pun cakap laa..”wah dasyat u datuk seri…i tengok abis satu malaysia ngan dunia u jelajah..tak penat ker”….DSAI pun reply “its good time for me”…

yeap i agreed to his statement….while not only malaysian facing economics uncertainty…food krisis…harga barang naik…one who can come out with an alternative in facing the uncertainties…can be the hero…

lantak laa….so sesampai aku di Kuching….turun dari flight aku jalan sama ngan DSAI…dah macam PA plak…orang airport pun bukak laluan utk kami berdua huhuhuhu…borak pasal arwah ayah aku laa rumah aku laa..aku pun tanya pasal rumah dia laa..try to chat on politics…since i told him with org i worked with…sambil borak2..aku tunjuk gambar 1986….gambar DSAI bersama arwah ayah dan najib pada persidangan pemuda tahun tu…tak silap aku masa tu DSAI ketua pemuda, najib naib ketua and arwah ayah pengerusi tetap pemuda umno malaysia…

DSAI tersipu..maybe ada rasa cam malu sikit kot..sebab gambar lama….dia tgk ngan teliti…..sambil cakap..

your father is a very stong man…i remembered him so well….

bila dah nak keluar terminal…ratusan penyokong DSAI tunggu dia…aku pun salam laa DSAI…sambil cakap jumpa lagi DSAI…ye lah aku pun belah cepat..sebab beg aku pun ada officer PKR nak tolong angkat masuk dalam konvoi DSAI..ape keheynyeee……kang rosak terus plan keje aku ni….aku pun dengan perlahan2 undurkan diri..takut laa jugak….paparazi2 kang tersnap gambar aku dalam majlis tu kang…

hot soup nt …heheheh…

ape2pun datuk seri anwar ibrahim….walaupun berbeza ideologi…

saya ucapkan selamat maju jaya kepada datuk seri ….

p/s: ingatkan nak amik gambor kenang2kenangan ngan DSAI n jeffry kitingan kat sibu..tak sempat plak…ingat nak snap kat kuching pun tak sempat jugak..takde rezeki….

however, gambar lama dsai ngan arwah ayah tetap aku simpan…sure sampai bila2 pun dia ingat..

10 Comments

Filed under Uncategorized

10 responses to “dari kk ke kuching

  1. brader, bila lagi kakak hang nak balik sini arrr? aku nak order home kit baru liverpool lah.. lawa gile siot long sleeve dia…drooling nak order ni beb…

  2. ariefsaid

    order je aa dulu..nt kkak aku post laa kalau dia balik lambat

  3. pakdin

    akak ko UK kat mana pul?

  4. ariefsaid

    pakdin
    kakak aku kt london
    awat
    ko nk gi sana ker??
    bile ko g jkta?

  5. pakdin

    aku gi jakarta 1/5/08 9.00 am…. aku mmg ada plan nak gi london maybe ujung taun kot

  6. ariefsaid

    ko g jkata bape lamo din??
    london..hujung tahun..
    mmg aku plan nak g gak..
    tapi tgk camne dulu…kalau ada bajet lebih aku ikut laa
    if not wife n anak n mak aku je pegi dulu

  7. pakdin

    aku g jakarta 4 hari jer… tu pun org sponsor.. mana ada duit nak gi… hehehehe

  8. ariefsaid

    minta laa datuk amin buat umah kat london
    leh gi free😀

  9. pakdin

    dier mmg da ada umah kat sana pun… kat dubai pun ada… mmg aku plan kalau nak gi london tdo uma dier… kat area kensington

  10. ariefsaid

    masyuk dia pak din…tu rumah spn ke or private house?
    aku dgr bank panggil dia balik keje kat bank ..betoi ka??

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s