Kalau lebih mesti ada kurang

sadis pulak baca cerita pasal gadis pintar kacukan mesia-pakistan…

12 tahun masuk oxford…sufiah…the maths genius..

ingat lagi time aku skolah dulu…terpikir gak aku ..ish kalau laa aku pandai cam dia ni..senang hidop…

erk alhamdulillah…walaupun tahap kepandaian aku kurang daripada dia..aku bersyukur dengan apa yang aku ada sekarang…

kesian si sufiah…semlm kt internet dah kuar artikel dia jadi hooker untuk tanggung sara hidup…

baca di sini    .hhhmmm tu la lumrah dunia….kalau kite ada kelebihan..surely…kite pun ada kekurangan…..

wallahualam…moga sufiah ni selamat laa dari kancah maksiat

5 Comments

Filed under Uncategorized

5 responses to “Kalau lebih mesti ada kurang

  1. matpet

    selamat dari kancah maksiat??
    die memang dah masuk kancah maksiat dah pun…
    she’s got a good damn brain but it only works mathematically.. her brain failed to think logically..
    that’s why she ended up like this..

  2. Al-Farafisha

    Setiap suatu bnda yg brlaku pasti ada punca…
    punca tu mst dikaji dr akar umbi..
    kalu tak kerana kedangkalan dri sndiri…
    environmnet pn kena take into account gak..
    yg pntg pegangan agama…
    family yg spatutnye jd tmpt brlindung blh jgk jd neraka ke-7…

  3. min

    in my opinion, when we have faith,perform solat and truely follow our religion we are strong enough to avoid the bad things. we can think thoroughly what we want to do either it is good or bad. GOD will guide us in what ever decision we make. but whatever it is we still can save her. she is brilliant, i wish ALLAH will open her heart to back to the right way, INSYAALLAH.

  4. affa

    kesian gak…family problems..but if the person takde kawalan akal benda2 cam ni lar..so lets help her..

  5. Al-Farafisha

    Hm…..tp dia cm hepi je kn jd cmtu..
    sian dia…dah tak tau nk beza mane baik dgn tidak..
    btol la org ckp,there is a thin line btween intelligence and craziness..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s