Friday 15 Dec 06

called by my DD…..as expected…PRIME time…. PRIME = KPI….
so…she talked about integrity bla bla….and dia pun tunjukkanlah rating aku…..
3.90 ..better than last year…but still not good enough as years before i joined this department…
so dia tanye…puas hati ker??…knowing mgmt kat sini agak mementingkan performance…aku pun…”ok kak S**…saya agree..” heheheh…max PRIME is 5….so 3.90 not too bad…..compared than last year….sucks…..so now boleh lah aku calculate increament gaji dan bonus aku…hehehe….after bagi PRIME…had chit chat session with her….dia tanye what can be done to improve current work process…so dia nak aku …join review business process team for my unit…and dalam banyak2 bende kiteorg borak..bende ni yang best…..”Pul, i see potential in you…work hard…and sure u will success here”…..hhmmmm….alhamdullilah..berpotensi jugak aku ni…walaupun aku rasa..sejak aku naik pangkat kat opis ni…..aku rasa diri ni impotensi la…hehehe…..apepun aku syukur Alhamdullilah dengan rating aku..

Saturday 16 Dec 06

semlm ptg lyn cakap Fuad Cagamas called aku…tapi since hanphone aku tertinggal rumah..tak dapat cakap dgn dia…aku returned call dia…..dia ajak main golf @UPM….all paid for…pergh bestnyer…dengan poket mengempis ada plak yang nak belanja main…dengna pantas aku pun agree nak main…actually company adik dia tgh entertain client..so secara tak langsung…dia pun letak nama aku untuk tumpang sekaki…thanks FUAD….dapat kenalan baru ASMAN…bank muamalat and handle SME Department….hehehe… sebenarnya…UPM ni adalah golf course yang pertama aku bermain tanpa menggunakan khidmat PRO……maksudnya…aku g main sendiri la ngan kekawan aku…dan juga merupakan course yang pertama aku mendapat PAR yang pertama dalam karier golf aku…..tapi masa main ngan fuad semua…takde par.. MISSED PAR banyak…..cet… about golf..why i play golf???… ok…..here are the reasons why aku main golf:

1. actually for my future social needs….bila dah tua…takkan nak bola atau futsal….memang dah tak boleh…and takkan bila dah tua baru nak belajar main golf..?? bila nak pandai main….
2. expand my network…alhamdulillah….dengan bermain golf…banyak kenalan baru yang aku dapat…dengan kenalan2 ini pulak..semuanya pangkat yang jauh lebih tinggi dari aku….aku ingat lagi … ada sekali tu…aku bermain dengan seorg GM di FELDA dan seorang CEO listed company di bursa…dengan bermain golf juga aku secara tak langsung…dapat merapatkan hubungan dengan management di opis aku…
3. nak anak2 aku juga bermain golf…and lyn sekali..kerana golf tidak memerlukan stamina yang tinggi seperti bermain bola….tetapi tahap disiplin yang tinggi sudah memadai….
4. untuk mendisiplinkan diri aku..yelah nak main golf ni..kalau tee off pagi…kene bangun awal..keluar rumah awal…secara tak langsung…bangun awal..rezeki murah…dapat solat subuh tepat masanya……dan juga menghormati orang lain…kat padang golf etika bermain golf kene jaga…bukan main belasah ayam jer…..

bukan ker permainan golf ni bagus??
kekadang bila duduk sorang..aku pikir balik …nape laa aku tak mintak belajar mani golf dulu masa aku temankan arwah bapak aku gi driving range…kalau tak sure aku dah based kat US jadi profesional golfer….hahhahha….perasan…ape2pun…haikal sudah menunjukkan minat ke arah golf dan bermain bola..dan sudah tentunya…PAPA mu akan support Haikal…ehehhee..

so kekawan…..mari lah bermain golf….
kepada si dia…sekiranya membaca coretan ini…..ingatlah tips aku … *edited by me*
ok till then…….

oopps…lupe…kami sekeluarga akan bercuti ke penang this weekend…and to attend Azam’s wedding…

to Shaifulizam Said and newly wife Gee… Selamat Pengantin Baru moga kekal ke Anak Cucu.

Tak lupe utk wak dan zura…selamat penganting baru….semoga berbahgia.

Leave a comment

Filed under Uncategorized

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s