MSS, Gaji Naik, Tariff Naik, Election, Bla Bla Bla

hhmmmm
sorry tak sempat nak kongsi ape2 lately..
sbb warded ari tuh…last week …md haikal pun warded gak..
demam….virus fever…lyn pun not so well…
skang ni heboh kat sini MSS….
ape tuh…??Majlis Sukan Sekolah ker??
hehhehe MSS= Mutual Separation Scheme…ala2 VSS
cuma yg ni selected je yg dapat…huh ntah laa…
aku pun tak paham sangat dorang ni…
dulu amik staff gile banyak skang ni nak buang plak..
tapi mss ni takde kene mengene ngan downsizing…cuma dgr khabar nak bawa masuk fresh idea….hhmmmm..bila sebut pasal fresh idea ni…imho….perlu dibuang org2 lama…
takkan takde contribution sebelum…and sure ke new faces will come with goof new idea…hhmmmm..ntah laa…..last month sangat kecoh kat sini pasal gaji naik…sampai laa sunyi je.dengan julai laa jun laa ape2 laaa…semua kencing….hampress….ntah2 takde naik…semlm jumpe member dari personel..dia cakap utk org atas je gaji review..ikan2 bilis takde review gaji….cet….hampress…dia bgtau….org2 atas ni….ada yg dapat sampai 50k….bukan yang paling tapi level penolong je kot..
argh forget it laa…as for me….aku nak abih kan degree dulu insyaAllah..and then..baru aku plan nak cabut ke idak…

semlm TNB announced tariff naik..hehehe.. 12% tak silap aku…
hai laaaa semua naik….kalau aku beli generator letak kat umah bleh tak……
generator pasar malam tuh..heheh lagi senang….argh bosan bosan….

ok lah…keje pun berlambak…so skang nak buat keje..
tunggu laa maybe seminggu sekali je skangni leh update blog..
ari ni pun kebetulan bos cuti….bos besar pun cuti
yahoooooooo.com.vn..rilekss seket…

Leave a comment

Filed under Uncategorized

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s