Bertunang …??

relevan lagi ker istilah bertunang pada hari ini…??
bukannya ape..just aku terpikir whether tunang ni masih relevan lagi ke atau tak..
3 teman rapat aku…jodoh pertunangan dorang tak panjang…
2 darinya…putus dari kesilapan tunang(aweks) dorang..Wallahualam…
dan satu lagi tuh…memang lelaki yang minta putus..
mmg tak dinafikan dalam Islam pun galakan utk kita bertunang..
proses dalam Islam mengenai perkahwinnan tak silap aku lebih kurang camni..
risik – bertunang – aqad nikah…
aku admit..ramai gak yang yg success dalam bertunang ni..
cuma ada segelintir yang tak success…tapi kan..
dalam kes kekwan aku ni..yang si pompuan minta putus…hmmmm

Leave a comment

Filed under Uncategorized

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s