takziah buat keluarga mangsa tsunami yg melanda seluruh dunia..

dunia dah tua ni….tak mampu nak bergerak banyak kot…

cam org tua…bila banyak gerakan dibuat..banyak bunyi sendi2 dia..

so sama cam dunia ni…

berat dek menampung beban fizikal dan mental manusia..

besar kuasa Illahi..

tadi dapat emel gambar tsunami yg melanda di indon..

maybe dari gambar tuh dapat aku agak kenapa kat sana ramai yg menjadi mangsa…

kenapa???sebab masa 1st wave hit kat sana…semua org duduk dan berdiri tepi tembok pantai..

macam pesta aku tengok…siap ada yg bawak payung sebab panas matahari…

bila 2nd wave hit…baru laa dorang lintang pukang lari…

tu pasal ramai yg mati..sebab ingatkan pesta ombak..tapi dorang silap..

tu la bahana tsunami….

apa2pun terima kasih kepada kerajaan yg proaktif di dalam menangani isu2 akibat dari tsunami ni…dari

pemberian bantuan hinggalah pembatalan majlis2 mega new year…dan diganti dengan majlis doa ….

tapi aku pelik..ada juga umat manusia yg ntah..nak kata jenis ape pun aku tak tau laa..

still kata..alaa nape cancelkan party ni….takpe laa…disco2 kat kl sure bukak punye…

Leave a comment

Filed under Uncategorized

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s