Al Fatihah

buat arwah bapa big boss aku yg pulang ke rahmatullah pagi ini…

tidak lupa juga buat arwah ayah aku yg telah meninggalkan kami sekeluarga 10 tahun lepas..

tidak lupa juga buat arwah ibu lin yang meninggal dunia lebih 4 tahun yang lepas..

moga roh semua dicucuri rahmat dan ditempatkan di orang2 yg beriman…

headlines newspaper semalam..

kecoh pasal budak mati kene belasah dengan 14 org murid senior…

yg memalukan…ada kesemua yg terlibat adalah budak sekolah agama??

ke mana akhlak dan moral mereka semua??

mengapa sanggup memalukan umat Islam sendiri dengan membunuh saudara sendiri??

agama mengalakkan pembunuhan sesama insan ker???

ye …maybe dorang akan cakap bunuh secara tak sengaja…or maybe dah ajal arwah sudah sampai..

tapi…kalau tak payah ragging or ape2 yg berkaitan dengan status junior senior di asrama sudah tentu tak berlaku benda2 bodoh yg memalukan umat ISLAM….macam binatang 14 murid ini…langsung takde rasa belas kasihan..sedangkan babi pun sayangkan anak..ni kan pulak manusia…manusia yg beragama ISLAM…agama yg memupuk kesederhanaan diri..memupuk perasaan sesama insan..dan menggalakkan muhasabah diri…

semalam lepas headline kat MHI pasa bende ni…DFMK ada cakap yg kalau kite mampu menyediakan persekitaran yg kondusif bagi anak2 kita…mengapa kita harus hantar mereka ke asrama??…ape..sekolah biasa ni anak kita jadi bodoh ker???…bukan ker sekolah berasrama penuh ni lebih menjurus membantu rakyat2 yg susah…??..kalau semua yg pandai dan bijak..apa akan jadi dengan sekolah2 yg tidak berasrama???…jadi sekolah bodo ker???..

Leave a comment

Filed under Uncategorized

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s